PU vloeren

Polyurethaan oftewel PU vloer

PU vloeren zijn polyurethaan vloeren die naadloos over een bestaande vloer worden aangebracht

Het aanleggen van de vloer

De aan te brengen Pu vloer gebeurd in meerdere lagen. We beginnen hier ook met de primer en een schraplaag, omdat deze twee de perfecte basis vormen voor het uiteindelijke eindresultaat. Deze lagen zorgen er namelijk voor dat er in de uiteindelijk Polyurethaan geen ontluchting meer kan optreden waardoor er geen gaatjes kunnen ontstaan tijdens het droogproces. 
Vervolgens gieten we de Polyurethaan erop. Uiteindelijk wordt de glanzende Polyurethaan toplaag gelakt met een ( desgewenst) matterende lak.
logo fastbestcoating
Fast Best coating

Voor- en nadelen

 zeer hygiënisch
♦ Eenvoudig schoon te maken

 


 

♦Het is een naadloze vloer
♦ het dempt geluid

 

♦ Stootvast
♦ Krasvast

 

Video afspelen over Fast Best coating

Meer informatie over de PU vloer

De aan te brengen Pu vloer gebeurd in meerdere lagen. We beginnen hier ook met de primer en een schraplaag, omdat deze twee de perfecte basis vormen voor het uiteindelijke eindresultaat. Deze lagen zorgen er namelijk voor dat er in de uiteindelijk Polyurethaan geen ontluchting meer kan optreden waardoor er geen gaatjes kunnen ontstaan tijdens het droogproces. Vervolgens gieten we de Polyurethaan erop. Uiteindelijk wordt de glanzende Polyurethaan toplaag gelakt met een ( desgewenst) matterende lak.

Net zoals bij Epoxy is Polyurethaan mogelijk in iedere RAL en NCS-kleur, in betonlook (twee door elkaar) en/of ingestrooid met flakes (glitters).

Polyurethaan is zacht en flexibel: de kans op scheurvorming is klein en de mate van krasgevoeligheid laag. Let wel, een gietvloer is NOOIT krasvast. Deze eigenschappen maakt een Polyurethaan vloer uitermate geschikt voor woningen en kantoren.

Verkleurende PU gietvloer of niet
Een verkleurende Pu gietvloer komen we helaas nog vaak tegen. Bij de ene kleur is het al snel zichtbaar bij een andere kant het jaren duren. Het heeft alles te maken met het soort pu gietvloer.Een term die we vaak tegenkomen in de wereld van de gietvloeren is alifatisch en aromatisch. Wat houd dat precies in en hoe heeft dat invloed op de keuze die u moet gaan maken als bijna nieuwe gietvloer bezitter.

Verkleurende Pu gietvloer en niet verkleurend.
De kop van deze alinea verraad het al een beetje, het grote verschil tussen aromatische gietvloeren en alifatische gietvloeren. De aromaat is sneller onderhevig aan verkleuren als de alifaat. Dit komt door de harder van de komponenten. Een gietvloer bestaat namelijk uit een hars en een harder. Bij Pu is de harder over het algemeen een bruine vloeistof. Dit veroorzaakt ook sneller verkleuring onder invloed van UV. Nu denkt u natuurlijk; maar over de gietvloer komt toch de beschermende PU-Lak? En ja dat is ook inderdaad wel zo, alleen door zijn transparantie kan deze het uv niet geheel tegenhouden. Dit is vooral bij de betonlook varianten een issue.

Hars /Harder
Bij de speciale PU, de alifatische, is de harder een transparante vloeistof, waardoor het proces van verkleuren veel langer duurt. Bij hele lichte vloeren of kleuren die gevoelig zijn voor verkleuring is het dus wijs om de alifatische Pu gietvloer te kiezen. Helaas wel wat duurder in aanschaf. Een andere tip zou kunnen zijn de vloer af te lakken op kleur. Dus over de aromatische Pu gietvloer een uv bestendige kleurlak te zetten. Dit beschermt de vloer ook van verkleuren en is eigenlijk nog minder krasgevoelig, dan een alifatische Pu gietvloer die blank is afgewerkt.

Niet bij alle kleuren is het noodzakelijk om per se voor de alifatische Pu gietvloer te gaan, donkere kleuren bijvoorbeeld zijn toch niet snel geneigd te verkleuren. Het is zaak u hierin goed te laten informeren als u tot een kleurkeuze komt.

Wij nemen contact met u op!

Fast Best coating

Of vraag een offerte aan!